Hoe belangrijk is de klantenservice van internetproviders?

Hoe belangrijk is de klantenservice van internetproviders?

01-11-2018
Als je internet hebt, of een alles-in-1 pakket van een provider, dan heb je over het algemeen niet veel meer met je provider te maken. Alles werkt, dus je hebt de klantenservice helemaal nergens voor nodig. Tot het moment dat je te maken krijgt met een langdurige storing of een defect modem. Dan moet je toch kunnen rekenen op een goede klantenservice. Hoe belangrijk is die klantenservice eigenlijk voor de klanten?

Internet is goed voor de ontwikkeling van kinderen

Internet is goed voor de ontwikkeling van kinderen

02-10-2018
We horen ouders vaak mopperen. De kinderen zitten veel te vaak op een schermpje te kijken en spelen steeds minder vaak buiten. We moeten hier duidelijk over zijn. Buiten spelen is voor kinderen heel belangrijk. Het zorgt niet alleen voor de nodige frisse lucht, maar natuurlijk ook voor gezonde beweging en de nodige sociale contacten. Toch is het gebruik van internet door kinderen ook helemaal niet zo verkeerd. Het is dan ook verstandig om een goede balans te vinden tussen buiten spelen en op internet vertoeven.

Internet aftappen van Duitsland mag niet

Internet aftappen van Duitsland mag niet

02-10-2018
Bewoners van een Schinveldse straat in Limburg lijken blij te zijn gemaakt met een dode mus. Zij dachten eindelijk gebruik te kunnen gaan maken van snel glasvezelinternet en de initiatiefnemer, Dhr. B. Doorakkers, was ook overtuigd van het feit dat alles volledig in orde was. Helaas blijkt nu dat het feest waarschijnlijk niet doorgaat, omdat internet aftappen van Duitsland niet is toegestaan.

Buitengebied van Veendam krijgt een glasvezelnetwerk

Buitengebied van Veendam krijgt een glasvezelnetwerk

21-08-2018
Glasvezelinternet.. Iedereen die er gebruik van maakt is er dol op. We houden van snel internet en velen van ons kunnen zelfs niet meer zonder. We beginnen ons al te irriteren wanneer een website meer dan 8 seconden in beslag neemt om volledig te laden. Voor mensen in bepaalde regio’s is dit helemaal niet vreemd. Sterker nog, zij zijn nog gewend aan websites die hiervoor makkelijk 20 of 30 seconden de tijd nemen. In die regio’s is er namelijk nog geen snel internet beschikbaar. Voor de mensen in het buitengebied van Veendam gaat dit veranderen.

Energiezuinig en extreem snel internet in aantocht

Energiezuinig en extreem snel internet in aantocht

20-08-2018
Consumenten willen altijd meer. We stonden allemaal te trappelen van enthousiasme toen we op de smartphone konden overstappen van 3G naar 4G. Inmiddels vinden we 4G weer een beetje langzaam en verwachten we dat het allemaal nog sneller kan. Goed nieuws, want dat kan inderdaad! Op dit moment wordt er namelijk gewerkt aan een innovatieve draadloze technologie die ervoor gaat zorgen dat we gebruik kunnen maken van 5G en zelfs 6G.

Tarieven voor glasvezelinternet gaan omhoog

Tarieven voor glasvezelinternet gaan omhoog

20-08-2018
Glasvezelinternet is verreweg de meest populaire vorm van internet. Het nadeel is wel dat we in ons land niet bijzonder veel exploitanten hebben van deze netwerken. Providers die zelf geen exploitant zijn, maar die wel glasvezelinternet willen aanbieden, moeten dus aan de exploitanten betalen voor dit internet. Reggefiber, een dochteronderneming van KPN, is op dit moment de grootste en meest belangrijke exploitant in Nederland. De inkoopprijs van glasvezelinternet is gestegen. Dit betekent dat we allemaal meer moeten gaan betalen voor glasvezelinternet.

T-Mobile komt met 4G voor Thuis

T-Mobile komt met 4G voor Thuis

02-07-2018
Heb je helemaal genoeg van vast internet, zoals glasvezel, ADSL of via de kabel? Veel mensen zijn er niet heel tevreden over, bijvoorbeeld omdat er veel storingen zijn of omdat snel internet in hun woongebied nog niet beschikbaar is. Voor al deze mensen komt T-Mobile nu met 4G voor Thuis. Dit kan je vaste internet in huis vervangen. Je gaat dus door heel je woning gebruik maken van mobiel 4G internet. Hiervoor krijg je een modem met een simkaart thuisgestuurd.

Het internet luistert altijd naar je!

Het internet luistert altijd naar je!

31-05-2018
Het internet luistert altijd naar je als je aan het werk bent op je computer. We hebben het dan vooral over Google, die werkelijk op elk moment van de dag en nacht oren heeft. Al lange tijd werd vermoed dat de zoekmachine luistert naar wat er gezegd wordt, maar niet eerder werd dit daadwerkelijk getest. Nu heeft een Amerikaan de proef op de som genomen en wat blijkt? Google weet precies waar jij het over hebt.

Jonaz gaat voor supersnel internet

Jonaz gaat voor supersnel internet

31-05-2018
Jonaz is een internetprovider die lang niet overal goed bekend is. Er zullen zelfs mensen zijn die nog nooit van Jonaz hebben gehoord. We hebben het dan ook over een internetprovider die nog niet heel erg lang actief is. Dit betekent zeker niet dat deze partij het overwegen niet waard is. Jonaz zet namelijk direct hoog in en wil de concurrentie aan gaan met KPN. Mensen kunnen overigens ook bij deze provider terecht voor televisie en bellen.

Wat doe je als je even geen internet hebt?

Wat doe je als je even geen internet hebt?

16-05-2018
Deze vraag wekt bij velen direct al hartkloppingen op. Wat moeten we toch zonder internet? Iedereen krijgt wel eens te maken met een internetstoring en direct weten we eigenlijk niet meer wat we moeten doen met onze tijd. We kunnen geen video’s bekijken op YouTube, niet socializen op social media of mailtjes versturen. Natuurlijk kan dat tegenwoordig ook allemaal via de smartphone met een goede 3G/4G verbinding, maar laten we er even van uit gaan dat je echt alleen een computer hebt en internet valt weg. Wat doe je dan?

Den Haag krijgt beter internet van KPN

Den Haag krijgt beter internet van KPN

06-04-2018
Den Haag behoort tot de belangrijkste steden van ons land en toch is het internet niet optimaal binnen alle huishoudens. KPN wil hier iets aan doen en is inmiddels gestart met het verbeteren van het internet bij meer dan 50.000 huishoudens. Het is niet alleen het doel om te zorgen voor sneller internet, maar het internet moet over het algemeen gezien ook beter zijn en stabieler werken.

Veel boeren hebben sneller internet nodig

Veel boeren hebben sneller internet nodig

06-04-2018
In Nederland zijn er nog gebieden waarin niet of nauwelijks internet aanwezig is. In veel gevallen gaat het om buitengebieden. Hier zijn onder meer veel boeren te vinden en zij hebben veel last van het ontbreken van snel en betrouwbaar internet. Zij hebben namelijk snel internet nodig om de dagelijkse taken goed te kunnen uitvoeren. Zo is er snel internet nodig om met klanten en leveranciers te communiceren, om landkaarten te tekenen, om spuitmiddelen en het vee te registreren en om goed gebruik te kunnen maken van melkrobots.

De internetsnelheid wordt steeds belangrijker

De internetsnelheid wordt steeds belangrijker

06-02-2018
De snelheid van internet wordt in Nederland steeds belangrijker. Waarom? Omdat we er steeds meer gebruik van maken, voor steeds ‘zwaardere’ zaken en het liefst ook nog allemaal tegelijkertijd. Zo willen we bijvoorbeeld een spelletje spelen op onze smartphone, terwijl we een Netflix film aan hebben staan en de laptop ook nog iets staat te downloaden. Hier heb je toch een behoorlijke internetsnelheid voor nodig, maar hoeveel MB heb je nu eigenlijk nodig en welke provider kan jou bieden wat je nodig hebt?

TPB op zwart bij álle internetproviders

TPB op zwart bij álle internetproviders

06-02-2018
TPB-fans balen natuurlijk heel erg op dit moment. Voor wie het niet kent is het waarschijnlijk een stuk minder dramatisch. De website TPB, The Pirate Bay, moet door alle Nederlandse providers volledig worden geblokkeerd. In september van vorig jaar (2017) kregen internetproviders XS4ALL en Ziggo al het bevel van de rechter om de website te blokkeren. Nu is besloten dat alle internetproviders dit bevel op moeten volgen.

Besparen op internet, tv en belkosten

Besparen op internet, tv en belkosten

06-02-2018
Als je je vaste lasten wilt gaan verlagen zul je kritisch naar je huishoudelijke uitgaven moeten kijken. Het is dan ook het slimste om te besparen op dingen die je nodig hebt, maar niet van levensbelang zijn. Bijvoorbeeld telecom, televisie en internet.