12-12-2019
Freedom Internet is de nieuwe internetprovider

Freedom Internet wordt dé nieuwe provider van 2020. In november 2019 werd de naam van deze provider bekend gemaakt, met het nieuws dat de eerste verbinding gelegd zal worden aan het begin van het jaar 2020. Freedom Internet is een nieuwe naam, maar er staan niet per definitie nieuwe mensen aan het roer. Het is namelijk zo dat Freedom Internet op wordt gericht door de actiegroep die wilde voorkomen dat XS4All zou verdwijnen.

Freedom Internet is ontstaan uit protest

Dat er veel te doen is geweest omtrent het verdwijnen van XS4All, dat zal je niet ontgaan zijn. Ook wij hebben hierin al het belangrijke nieuws met je gedeeld. Toen KPN besloot om alle dochterondernemingen te laten verdwijnen, waaronder XS4All, stond er voor deze populaire provider een actiecomité op. Deze actiegroep wist binnen korte tijd meer dan 55.000 handtekeningen te verzamelen voor het behoud van XS4All, maar KPN bleek hier niet gevoelig voor. Dit was echter niet het einde van het protest. Freedom Internet, de nieuwe provider, is namelijk volledig uit protest tegen het verdwijnen van XS4All ontstaan. De nieuwe provider wordt nu al gezien als de spirituele opvolger van XS4All.

Waarom Freedom Internet?

Velen vragen zich af waarom er nu gekozen is voor de naam Freedom Internet voor deze provider. Helemaal duidelijk is het niet, maar er zijn wel wat zaken te bedenken. Op de eerste plaats is er een samenwerking met Bits of Freedom, het initiatief dat ook domeinnaam Freedom.nl in beheer heeft. Daarnaast staat de nieuwe provider voor vrije pers en vrijheid van meningsuiting. Freedom Internet heeft inmiddels meerdere beloften gedaan. Zo zou er geen informatie worden gebruikt voor advertenties of marketingdoeleinden. Daarnaast zal er zo veel mogelijk van opensource software gebruik worden gemaakt. Er is een stichting opgericht die aandeelhouder van Freedom Internet wordt. Deze stichting, met de naam Stichting Appeltaart, zal controleren of de nieuwe provider zich aan de gemaakte beloften houdt.

Gaat het allemaal lukken?

Binnen drie dagen had de actiegroep XS4All Moet Blijven de financiële middelen bij elkaar verzameld om te kunnen starten. Dat is hoopvol voor de nieuwe provider, die aangeeft dat er 25.000 klanten nodig zijn om uit de kosten te kunnen komen. Freedom Internet gaat internet, bellen en televisie aanbieden en streeft ernaar binnen drie jaar 60.000 klanten te hebben. De toekomst zal leren of dat echt gaat lukken. Ben jij van plan om over te stappen? Dan kun je bij ons natuurlijk altijd de beste providers onafhankelijk vergelijken.