01-10-2019
Glasvezel internet of toch regulier internet?

Glasvezel internet wordt steeds verder uitgerold en steeds meer mensen kiezen voor glasvezel internet in plaats van voor regulier internet. Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Wil jij een keuze gaan maken tussen glasvezel of regulier internet, dan is het aan te raden om te kiezen voor glasvezel internet. Wij geven je hier drie goede redenen voor.

1. Glasvezel internet is supersnel

Wanneer we kijken naar de gegevensoverdracht via glasvezel, dan zien we een gigantische snelheid. De upload- en downloadsnelheid is supersnel vergeleken met de snelheid van regulier internet. Dit betekent natuurlijk ook dat je niet beperkt wordt in het gegevensgebruik en dat je achter elkaar door kunt surfen zonder problemen te ondervinden, zoals traag internet. Bij glasvezel ligt de snelheid van het internet gegarandeerd op minimaal 100 Mpbs en bij regulier internet ligt dit een stuk lager.

2. Altijd profiteren van consistent internet

Wanneer je kiest voor glasvezel, dan kies je voor consistentie. Dit is vaak niet het geval bij regulier internet. De kabels voor regulier internet worden beïnvloed door diverse factoren, waaronder ook weersomstandigheden. Dit is niet het geval bij glasvezel internet, doordat er een lichtstraal wordt gebruikt voor het overdragen van gegevens. Hierdoor profiteer je van een optimale consistentie wanneer je internet via glasvezel gebruikt.

3. Glasvezel is de veiligste keuze

Online veiligheid is heel belangrijk. Vaak wordt er aangegeven dat internet ‘gevaarlijk’ is, en in zekere zin is dit ook zeker zo, en juist daarom is het belangrijk om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke veiligheid. Dit doe je door te kiezen voor glasvezel in plaats van voor regulier internet. Glasvezel internet is veel lastiger te hacken dan regulier internet, vooral omdat gewoon internet makkelijk kan worden gecompromitteerd.

Je hebt keuze uit meerdere providers

Steeds meer providers focussen op glasvezel en er zijn er al bij die helemaal geen regulier internet meer aanbieden. Je hebt daarom voldoende keuze wanneer je wilt gaan surfen via de glasvezelkabel. Natuurlijk ben je bij ons aan het juiste adres om de diverse internetproviders en hun abonnementen onafhankelijk te vergelijken.