08-05-2019
Goedkoop internet is niet aantrekkelijk

Goedkoop internet is tegenwoordig helemaal niet meer zo aantrekkelijk als de meeste providers denken. Dit klinkt misschien vreemd, maar er zit zeker wel een logica achter. We hebben een aardig lange tijd achter de rug waarin providers vooral de prijsstrijd met elkaar aan gingen. Fantastisch natuurlijk, want goedkoop internet kwam steeds meer binnen handbereik. Hier zat echter wel een nadeel aan, namelijk achteruitgang in de service en de kwaliteit. Hierdoor gaan consumenten nu meer focussen op de kwaliteit dan op de prijs.

Goedkoop internet vormt zich vaker tot duur internet

Diverse providers die de prijzen steeds verder lieten zakken hebben aardige steken laten vallen op de kwaliteit van het internet. Er ontstonden meer storingen en de duur van elke storing werd langer. Het steeds verder verlagen van de internet tarieven heeft dan ook zo zijn consequenties. Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis met internet en moeten hiervoor kunnen vertrouwen op wifi. Wanneer er veel langdurige storingen zijn, dan moeten zij hun mobiele internet aanspreken. Doordat veel mensen nog een beperkte databundel hebben rijzen de kosten hiervoor de pan uit. Zo blijkt dat goedkoop internet kan leiden tot veel hogere vaste lasten per maand.

De consument kiest nu liever voor kwaliteit

We willen allemaal zo min mogelijk betalen voor internet, maar we hebben ook ontdekt dat de keuze voor goedkoop internet kan betekenen dat we erg vaak zonder internet zitten. In de praktijk gaat het om het vinden van de gouden combinatie, namelijk de provider met de hoogste betrouwbaarheid en de laagste prijs. Dat valt nog niet mee, want tarieven veranderen voortdurend. Wel is het zo dat steeds meer mensen eerst vergelijken op kwaliteit en daarna pas op de prijs, terwijl dit enkele jaren geleden nog andersom was.

Maar de prijs blijft natuurlijk wel belangrijk

We hechten tegenwoordig dus minder waarde aan goedkoop internet en meer waarde aan goed internet. Toch blijft de prijs natuurlijk ook wel belangrijk, want we moeten toch op de kleintjes letten. Gelukkig kun je altijd onafhankelijk vergelijken, zodat je zeker weet dat je een goede én goedkope keuze maakt. Dit onafhankelijk vergelijken doe je eenvoudig bij ons.