29-01-2020
Internetoverstap: je mailadres blijft nog 6 maanden actief

Een internetoverstap brengt de nodige zaken met zich mee die je zelf nog even moet regelen. Soms wordt dit tot een minimum beperkt, soms komt er iets meer bij kijken. Alle providers hebben uiteindelijk maar één doel, namelijk de internetoverstap zo snel, makkelijk en geruisloos mogelijk laten verlopen. Hier wordt nog altijd aan gesleuteld en nu is er een nieuw voordeel bij gekomen op dit vlak. Je hoeft namelijk niet meer per direct al je mailverkeer te reorganiseren.

De internetoverstap moet zo makkelijk mogelijk zijn

Iedereen wil natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn als het gaat om internet of om alles-in-1 pakketten. Logisch! Toch stapt lang niet iedereen over naar een goedkopere provider en dit heeft vaak te maken met het feit dat men verwacht dat er veel gedoe komt kijken bij een internetoverstap. De laatste jaren hebben de internetproviders hard gewerkt om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken. Zo wordt de internetoverstap steeds vaker volledig online geregeld. Toch was er nog wel een dingetje waar veel consumenten tegenaan liepen, namelijk het verdwijnen van het vertrouwde mailadres. Dit probleem is nu ook aangepakt.

Mailadressen verdwijnen niet meer direct bij een internetoverstap

Veel mensen maken gebruik van een mailadres van hun provider. Wanneer zij kiezen voor een internetoverstap naar een andere provider, dan komt het vertrouwde mailadres te vervallen. Heel vervelend, zeker wanneer de mail intensief en voor veel belangrijke zaken wordt gebruikt. Veel mensen zien het verliezen van het mailadres als een drempel om van provider te wisselen en dit mag volgens het Nederlandse kabinet niet zo zijn. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken heeft daarom met de internetproviders een afspraak gemaakt dat consumenten na een internetoverstap nog 6 maanden gebruik mogen blijven maken van hun mailadres. Zo krijgen consumenten voldoende tijd om de mail helemaal over te schakelen op een ander mailadres.

Een internetoverstap loont vaak

Het verliezen van een mailadres van de provider zorgt er dus geregeld voor dat mensen bij een provider blijven, terwijl ze flink kunnen besparen met een overstap. Deze nieuwe afspraak zou het makkelijker moeten maken voor mensen om te gaan besparen op hun internet, want een internetoverstap loont vaak. Natuurlijk kun je bij ons volledig onafhankelijk alle internetproviders vergelijken.