04-07-2019
Internetprovider kiezen op basis van verbinding

Een internetprovider kiezen is niet eenvoudig. Er zijn erg veel providers beschikbaar en je wilt zeker zijn dat een provider goed bij jouw behoeften past. Zo wil je natuurlijk kunnen rekenen op betrouwbaar internet, op een goede internetsnelheid en op een prijs die goed binnen je budget past. Je kunt een provider kiezen op basis van diverse eisen die je stelt, waaronder ook de verbinding die geboden wordt. Hieronder vind je de drie beschikbare verbindingen.

Verbinding via de kabel

Wil je een internetprovider kiezen die je een verbinding via de kabel kan bieden? Dan kom je in de regel snel uit bij Ziggo, maar er zijn ook nog wel andere opties. Ziggo is wel de grootste aanbieder van verbindingen via de kabel. Veel andere providers bieden voornamelijk modernere verbindingen aan. Het is dan ook zo dat verbinding via de kabel al ‘ouderwets’ aan het worden is.

Verbinding via ADSL

Iets nieuwer en beter dan verbinding via de kabel is verbinding via ADSL/VDSL. Deze verbindingen zijn een stuk betrouwbaarder en stabieler. Wanneer je deze verbinding naast de verbinding via de kabel zou leggen, dan zie je duidelijke verbeteringen. Daarnaast is het zo dat ADSL/VDSL verbindingen bijna dezelfde snelheid kunnen bieden als glasvezelverbindingen. Wil je een internetprovider kiezen die je een ADSL/VDSL verbinding kan bieden? Dan heb je een ruime keuze. Veel providers hebben deze verbinding in het assortiment.

Verbinding via glasvezel

De verbinding via glasvezel is de beste verbinding. Je profiteert van de beste betrouwbaarheid en de hoogste snelheid, maar vaak is de prijs ook wel iets hoger dan bij de andere verbindingen. Wil je een internetprovider kiezen voor een glasvezelabonnement? Check dan eerst of dit wel mogelijk is voor jouw woning. Het is namelijk nog niet overal beschikbaar.

Wil jij een nieuwe internetprovider kiezen?

Wil jij van abonnement wisselen en kiezen voor een nieuwe internetprovider? Dan heb je natuurlijk volop keuze. Er zijn veel providers beschikbaar en iedere partij biedt weer andere mogelijkheden tegen andere maandtarieven. Bij ons kun je eenvoudig, snel en onafhankelijk vergelijken. Zo weet je zeker dat je de meest voordelige keuze maakt, op alle vlakken die voor jou belangrijk zijn.