29-01-2020
KPN gigabit-internet mogelijk vanaf 2020

KPN gigabit-internet laat niet heel lang meer op zich wachten. De provider heeft bekend gemaakt dat de eerste Nederlandse huishoudens al in maart 2020 kunnen gaan profiteren van KPN gigabit-internet. Dit betekent dat deze huishoudens kunnen gaan internetten met een snelheid van 1 gigabit per seconde en dat is een stuk sneller dan de huidige internetsnelheid. KPN gigabit-internet kan alleen worden aangeschaft door mensen die al gebruik maken van een glasvezelverbinding.

De grote steden krijgen eerst KPN gigabit-internet

KPN gigabit-internet komt niet overal tegelijk beschikbaar, maar zal langzaam worden uitgerold over heel ons land. Op de eerste plaats kunnen alleen huishoudens in grotere steden gebruik maken van de nieuwe internetsnelheid. Hierbij gaat het om huishoudens in de steden Eindhoven, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het zal een klein jaar duren voordat iedereen in Nederland gebruik kan maken van het KPN gigabit-internet.

De internetsnelheid gaat flink omhoog

We willen natuurlijk allemaal steeds sneller internet. We irriteren ons tegenwoordig al wanneer een website langer dan 3 seconden moet laden voordat deze goed wordt weergegeven. Het geduld is steeds vaker ver te zoeken en hier speelt KPN op in door gigabit-internet aan te gaan bieden. De internetsnelheid gaat hiermee flink omhoog. Nederlandse huishoudens maken op dit moment gebruik van ongeveer 100Mbps internetsnelheid, gemiddeld genomen. Deze snelheid vertienvoudigt met KPN gigabit-internet.

KPN gigabit-internet is niet ‘gratis’

Wil je gaan profiteren van de veel hogere snelheid van KPN gigabit-internet? Dan is dit niet ‘gratis’. Dit betekent dat je niet vanzelf deze hogere internetsnelheid krijgt binnen je huidige abonnement en zonder extra kosten. De internetsnelheid moet worden gekocht, dus je betaalt er wel extra voor. In februari 2020 zal KPN de tarieven hiervoor bekendmaken.

Internet vergelijken, ook als het om gigabit-internet gaat

Overigens is KPN niet de enige provider die gigabit-internet aan gaat bieden. Ook andere providers, waaronder VodafoneZiggo, geven aan hiermee aan de slag te gaan. Er zullen naar verwachting vrij snel meer aanbieders van de hogere internetsnelheid komen. Als jij wilt gaan genieten van de supersnelheid van gigabit-internet, dan is het dus zeker aan te raden om de internetproviders te vergelijken. Dit doe je natuurlijk onafhankelijk bij ons.