03-04-2020
Nederlands internet bestand tegen het coronavirus

Nederlands internet is internet van goede kwaliteit. We maken er allemaal dagelijks gebruik van en we hebben relatief weinig te maken met storingen. Maar hoe goed presteert Nederlands internet in tijden van crisis? Helaas kunnen we dit nu ondervinden. We hebben de maken met de coronacrisis in ons land en velen van ons moeten thuis werken. Hierbij wordt het internet veel zwaarder belast dan gewoonlijk het geval is. Tot nu toe mogen we zeker niet klagen en blijkt Nederlands internet bestand te zijn tegen het coronavirus, of eigenlijk tegen de gevolgen ervan.

We kunnen nog steeds vertrouwen op Nederlands internet

In ons land gaat er op dit moment ongeveer 20 procent meer data door de internetkabels dan gewoonlijk. Dit heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat veel mensen vanuit hun eigen woning werken. Hierbij hebben zij vaak toch internet nodig. Daarnaast zijn er ook veel mensen die extra tijd besteden op YouTube, er zijn mensen die dagelijks videobellen om te vergaderen of overleggen en er zijn mensen die nu meer gebruik maken van Netflix. Dit zijn slechts voorbeelden die zorgen voor de toename van het gebruik van Nederlands internet. We kunnen er tot op heden goed op vertrouwen. Er zijn nog niet erg veel klachten gemeld over problemen met het internet.

En toch is het Nederlands internet anders dan anders

Mensen die op dit moment thuis moeten werken door het coronavirus geven over het algemeen aan dat zij prima gebruik kunnen maken van het internet. Nederlands internet kan het aan, gelukkig. Toch zijn er mensen die wel merken dat het internet anders is dan gewoonlijk. Zo laden sommige websites veel langzamer en worden bepaalde websites helemaal niet geopend. Daarnaast komt het vaker voor dat Netflix niet wil laden door de grotere hoeveelheid mensen die op hetzelfde moment een film of serie willen kijken.

Hoe zit het met jouw internetprovider?

De ene internetprovider heeft op dit moment meer te maken met storingen dan de andere aanbieder. Dit is eigenlijk altijd zo, dus zeker ook in de tijd van corona. Zit je in thuisisolatie en begin je je een beetje te vervelen? Ga dan eens kijken of je kunt besparen op je uitgaven. We gaan immers gegarandeerd in een recessie terecht komen. Wellicht kun je flink besparen op je internet. Bij ons kunt je direct onafhankelijk alle internetproviders vergelijken.