06-08-2019
Word of Mouth scores zijn verrassend

De Word of Mouth scores, ook wel de WoM-scores, zijn weer bekend gemaakt door Telecompaper. Mocht je niet bekend zijn met deze scores: het gaat om de mate waarin een provider van triple-play door de eigen klanten wordt aanbevolen. De ranking laat dus zien in hoeverre eigen klanten van providers tevreden zijn over de geboden service van de alles-in-1 aanbieders. Het lijkt erop dat het verdwijnen van de dochterondernemingen van KPN een aardige rol speelt in de Word of Mouth scores.

XS4All komt wederom als winnaar uit de bus

De Word of Mouth scores worden iedere 6 maanden gepubliceerd. Dit keer gaat het dus om de scores van het eerste half jaar van 2019. Hieruit blijkt dat XS4All wederom de winnaar is. Deze provider wordt door de eigen klanten het meest aanbevolen en dit is al zeven maal op rij het geval, dus al 3,5 jaar. Maar liefst 82 procent van alle XS4All klanten beveelt de provider graag aan anderen aan. Daar kan moederbedrijf KPN nog wat van leren. KPN zelf wordt namelijk door ‘slechts’ 69 procent van de eigen klanten aanbevolen. Toch weet KPN hiermee wel de derde plaats te behalen. Alleen provider Kliksafe zit tussen XS4All en KPN in, met een score van 71 procent.

Word of Mouth score van XS4All is wel dalende

XS4All heeft dan nog wel de hoogste score, maar de score is wel aan het dalen. Ditzelfde geldt voor Telfort. Hier is een goede verklaring voor. KPN trekt alle dochterondernemingen in, waar Telfort en XS4All ook toe behoren. De klanten van deze providers worden automatisch overgezet naar KPN en hier zijn lang niet alle klanten blij mee. Dit verklaart de daling van de scores. Dit verklaart ook de stijging van de scores van T-Mobile en Tele2, die samen verder gaan als één provider. Deze partij wordt door velen gezien als het beste alternatief voor KPN. De WoM-score van T-Mobile steeg naar 59 procent vanaf de 44 procent in de laatste ranking. De score van Tele2 schoot van 45 procent naar 62 procent.

Kies jouw ideale provider

Wil jij weten welke provider het best bij jou past? Dan kun je bij ons eenvoudig en volledig onafhankelijk internet vergelijken. Zo vind jij altijd de provider die voor jou het hoogst scoort.