Internet providers vergelijken op postcode

Internet providers vergelijken gebeurt vaak op basis van de pakketten die door de providers worden aangeboden. Iedere provider heeft online wel wat tarieven staan. Echter, hier staat eigenlijk altijd bij dat het om een vanaf-prijs gaat. Dit heeft alles te maken met het feit dat de pakketten niet overal in Nederland even duur zijn. De internet providers kijken namelijk naar de postcode en bepalen op basis van deze postcode het precieze tarief. Het kan dus zijn dat je precies woont in het postcodegebied waar de goedkoopste tarieven gelden, maar het kan ook zijn dat je ineens een stuk meer betaalt.

Veel verschillende internet providers

In Nederland kennen we verschillende soorten internet providers. Dit heeft alles te maken met de manier waarop internet geleverd wordt. Steeds meer adressen krijgen internet via glasvezel, maar dit is zeker nog niet overal het geval. Er zijn ook internet providers die via de kabel en ADSL/VDSL leveren. Het is verstandig om goed te bekijken bij welke providers je precies terecht kunt. Wanneer er op jouw adres geen glasvezel beschikbaar is, dan vallen alle glasvezelpakketten vanzelfsprekend af. Vervolgens kun je de betreffende internet providers vergelijken op basis van je postcode. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat je bij ons je postcode in moet vullen om de internet providers goed te kunnen vergelijken.

Welke internet provider levert wat?

Er zijn providers die op verschillende manieren leveren. Wanneer we kijken naar internet providers die via de kabel leveren, dan zien we dat Ziggo hier de grootste aanbieder is. Als we kijken naar glasvezel, dan zien we direct veel meer internet providers. Denk aan onder meer XS4All, KPN, T-Mobile, Online, Tele2, Fiber, Caiway en Telfort. Een groot deel van deze internet providers zijn ook op de ADSL/VDSL markt actief. Dit zijn Tele2, T-Mobile, Online KPN, Telfort en XS4All.