Wat is het verschil tussen een creditcard en betaalkaart

Creditkaart en betaalkaart: wat is het verschil?

Een creditkaart en een betaalkaart lijken op het eerste gezicht heel veel op elkaar. Ze hebben beide een chip, een magneetstrip en een kaartnummer. En je kunt met beide betalen in winkels, restaurants en online. Maar wat is het verschil tussen een creditkaart en een betaalkaart?

Creditkaart

Een creditkaart wordt uitgegeven door een bank of kredietinstelling. Je kunt ermee betalen voor alle producten en diensten die je nodig hebt. Het grote verschil met een betaalkaart is dat je met een creditkaart een lening krijgt van de bank. De bank betaalt het bedrag dat je hebt uitgegeven en je moet het bedrag met rente terugbetalen.

Er zijn verschillende soorten creditcards. De meest voorkomende zijn de Visa-kaart, de Mastercard-kaart en de American Express-kaart. De creditkaarten van deze merken hebben verschillende voordelen, zoals cashback, reisverzekeringen en andere aanbiedingen.

Betaalkaart

Een betaalkaart is een betaalpas die wordt uitgegeven door een retailbedrijf of een bank. Met een betaalkaart kun je betalen door middel van een pinpas of contactloos. De betaalkaart is gekoppeld aan je bankrekening. Wanneer je betaalt met je betaalkaart, wordt het bedrag direct van je bankrekening afgeschreven.

Er zijn verschillende soorten betaalkaarten. De meest voorkomende zijn de Visa Debit, de Mastercard Debit en de Maestro-kaart. Deze kaarten hebben geen rente en je kunt er alleen mee betalen als je geld op je bankrekening hebt.

De verschillen

Om te begrijpen wat het verschil is tussen een creditkaart en een betaalkaart, is het belangrijk om naar de volgende punten te kijken:

Conclusie

Een creditkaart en een betaalkaart lijken op het eerste gezicht heel veel op elkaar, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen. Met een creditkaart krijg je geld geleend van de bank en je moet het met rente terugbetalen. Met een betaalkaart kun je alleen betalen als je geld op je bankrekening hebt. Creditcards hebben meer voordelen, maar betaalkaarten hebben een lagere limiet.